Menno Boer (SP) is verontrust over de gang van zaken bij het vergunningenloket.
Menno Boer (SP) is verontrust over de gang van zaken bij het vergunningenloket.

Vragen uit de raad van 20 april

Algemeen Politiek

door Guus Geebel

Menno Boer (SP) stelt vragen over de onderbezetting bij het vergunningenloket voor ondernemers. Wethouder Hans Mieras stelt dat de ambtelijke organisatie onder druk staat en dat aan verbeteringen wordt gewerkt. 'Het verlenen van vergunningen is altijd heel lastig. Een grote groep mensen vindt dat we daar te langzaam in zijn en een bijna even grote groep mensen vindt dat de gemeente er te laconiek in is. Dat maakt dat we er heel zorgvuldig naar kijken.'  

Kwinkelier
Johan Slootweg (SGP) vraagt hoe na aanvankelijk optimisme de voortgang bij de renovatie van De Kwinkelier stagneert. Hij vraagt de wethouder de raad desnoods in een besloten vergadering bij te praten over alles wat er speelt. Krischan Hagedoorn (PvdA) wil naar aanleiding van een brief van ondernemers die geen vertrouwen hebben, wat doen om het vertrouwen terug te winnen. Hij vraagt om een collegebrief met het standpunt van het college daarin en een oplossingsrichting. Jette Muijsson (Beter De Bilt) vraagt wat de status is van het grasveld achter De Kwinkelier. Wethouder Hans Mieras zegt dat het voornaamste wat ons op korte termijn te doen staat een besluit te nemen is. 'We zijn in zeer intensief overleg en voelen dat er iets moet gebeuren. Tegelijkertijd is voorzichtigheid geboden. De onderhandelingen lopen en daar is op dit moment niet veel over te zeggen. Op het moment dat er wat te melden is wil hij de raad graag informeren. Krischan Hagedoorn vraagt voor 1 juni om een brief van de wethouder. Die noemt deze datum redelijk.

Milieustraat
Erik van Esterik (PvdA) stelt vragen over de verruiming van openingstijden van de milieustraat. Wethouder Anne Brommersma antwoordt dat er enkele maanden uitstel is. De planning is om in september een peiling te houden en als uit het onderzoek komt dat het gewenst is, lijkt invoering op 1 januari haalbaar.