Logo vierklank.nl
Met veel enthousiasme gaven de leerlingen het concert glans.
Met veel enthousiasme gaven de leerlingen het concert glans.
Jeugd

Montessorischool laat van zich horen

Dinsdag 11 april gaven leerlingen van de Montessorischool Bilthoven in de Pieter de Hooghflat een concert. Het was de afsluiting van het eerste projectjaar muziek. De Montessorischool ontving hiervoor vorig jaar subsidie van Impuls Muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

door Guus Geebel

Ouders van leerlingen en bewoners van de Pieter de Hooghflat zagen in de bomvolle recreatiezaal van het flatgebouw het resultaat van enkele maanden muziekonderwijs. De Montessorischool koos ervoor om met alle 170 leerlingen 15 weken lang samen muziek te maken. De groepen 6, 7 en 8 speelden op gitaar, viool, klarinet en slagwerk en hebben het programma samen met docenten van het KunstenHuis ingestudeerd. De andere groepen ondersteunden het programma met zang en geluiden. Na een aantal gezamenlijke repetities was dit het eindconcert. Joke Firet dirigeerde het programma en Corinne Weeda verzorgde de verhaallijn. De bedoeling is er de volgende twee jaar mee door te gaan.

De nieuwe manager van de Pieter de Hooghflat stelde de mooie recreatiezaal ter beschikking omdat ook de bewoners van de flat het concert konden bijwonen. Een mooie locatie, want het flatgebouw ligt vlakbij de school. Het concert werd met een mooie speech geopend door mevrouw van Zutphen, de op twee na oudste bewoner van de flat. Zij was vroeger zelf leerkracht op de Montessorischool. 'Het is mooi om te zien hoe verbindend samen muziek maken kan werken', aldus Corinne Weeda. Het programma eindigde met een lenteverhaal over boer Rob. Op zijn boerderij komt nadat hij is opgestaan alles tot leven. Muziekinstrumenten en liedjes zorgen voor de geluiden die daarbij horen. Op de radio hoort boer Rob dat er onweer wordt verwacht. Dat breekt op een gegeven moment los en door het getrappel van de kinderen klinkt het heel echt en onheilspellend. Het lenteverhaal krijgt ook nog een romantisch tintje omdat boer Rob en Emma verliefd op elkaar zijn geworden.

Meer berichten