Logo vierklank.nl
Gijsbert van Asselt, Arja de Waal en Clara Colijn hopen dat velen de molenwinkel komen bezoeken..
Gijsbert van Asselt, Arja de Waal en Clara Colijn hopen dat velen de molenwinkel komen bezoeken..
Algemeen

Molen De Kraai weer in bedrijf

Het is een drukte van jewelste in molen De Kraai in Westbroek. Diverse vrijwilligers zijn in de weer, er wordt schoongemaakt, gezaagd en getimmerd, alles om de winkel op tijd af te krijgen. Over een paar weken moet alles op orde zijn.

door Walter Eijndhoven

Sinds twee maanden zijn vrijwilligers druk bezig om een nieuwe winkel te starten in De Kraai. Alhoewel nog veel moet gebeuren, zijn vrijwilligers Arja, Clara en Henk uit Maartensdijk optimistisch gestemd. De opening van de winkel is immers (pas) zaterdag 6 mei. 'Voordat het echter zover is, moet er nog best veel gebeuren hoor', vertelt Arja. Zij vervolgt: 'Wij zijn druk doende met de winkel, inkopen doen en ideeën uitwerken, zodat wij straks met een leuke winkel aan de gang kunnen'. De winst die het comité (bestaande uit acht personen) draaien is bestemd voor het goede doel, namelijk Stichting Adullam, een landelijke organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking, waarbij de Bijbel richtsnoer is.

Clara: 'Wij zijn erg begaan met Stichting Adullam uit Barneveld. Alle winsten die wij behalen gaan linea recta naar Adullam. Dus wij hopen dat velen onze winkel komen bezoeken. Omdat Westbroek aan een toeristische route ligt, hopen wij ook dat veel bezoekers van buiten de regio onze winkel bezoeken.

Rondleiding
Vrijwilliger Gijsbert vult aan: 'Bijna iedere zaterdag zijn twee molenaars in huis. Zij kunnen desgewenst ook een rondleiding geven aan belangstellenden. Eén zaterdag per maand is slechts één molenaar aanwezig, omdat de tweede dan dienst heeft in de molen van Bunschoten'. Achter de molen komt, binnen twee maanden, ook nog een kringloopwinkel. De Waal: 'Op zaterdag 6 mei, om 11.00 uur vindt de opening plaats van de winkel. Het zal een bijzondere opening worden, dus hopen wij op veel belangstelling. Een week later, op zaterdag 13 mei is het Nationale Molendag, ook dan hopen wij natuurlijk dat iedereen een kijkje komt nemen in de molen'. Deze is overigens ook geschikt voor bruidsreportages.

Meer berichten