De feestelijke opening vindt plaats in de Oranjerie van Eyckenstein.
De feestelijke opening vindt plaats in de Oranjerie van Eyckenstein.

Langs Zompige Zodden en Plezante Pleisterplaatsen

Algemeen Historie

De jubilerende historische verenigingen van De Bilt en Maartensdijk hebben een fietstocht samengesteld, om onder andere daarmee hun respectievelijk 25- en 30jarig bestaan te vieren.

Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de feestelijke opening en ingebruikname van deze fietstocht op zaterdag 22 april a.s. om 13.00 uur bij de Oranjerie van Eyckenstein, gelegen aan de zuidzijde van de Dorpsweg (264) naast de moestuin.

Rondleiding
Het programma zal bestaan uit de verwelkoming, een rondleiding door de tuin en moestuin van het landgoed door de familie van Boetzelaer en een afsluitend drankje namens de beide jubilerende verenigingen. Hierna kan de fietstocht worden gemaakt: er is een lange route (ca. 45 km) en een korte versie van ong. 30 km. Deze kunnen worden gedownload op de eigen smart- of iphone. Tijdens de tocht kan (ter bestemder plekke) geluisterd worden naar de historische informatie over landschap, kerken en buitenplaatsen. Er is ook een papieren versie beschikbaar bij de opening in de Oranjerie of te downloaden vanaf de jubileumwebsite: www.vanzoddetotpleisterplaats.nl. In een bijgevoegde flyer vindt men de benodigde instructie. Aanmelden voor de opening c.q. presentatie op 22 april om 13.00 uur bij de Oranjerie kan via Baldinevandenbosch@gmail.com. Ook bij minder gunstige weersomstandigheden gaat de introductiebijeenkomst in de Oranjerie door.