Mathijs de Rooij scoort één van zijn acht doelpunten
Mathijs de Rooij scoort één van zijn acht doelpunten

Weer winst voor DOS

Algemeen Sport

Het was niet echt lenteweer, maar ook met een straffe wind over het veld speelden de korfballers van DOS een goede wedstrijd. Tegenstander Amicitia kreeg geen voet aan de grond in Westbroek.

Coach Steven Brink wisselt de laatste wedstrijden steeds van opstelling. Zijn tactisch plan werkt nog steeds, want gisteren noteerde DOS de derde overwinning op rij. Tegen Amicitia begon Mathijs de Rooij in de eerste aanval. Dit pakte erg goed uit, want met acht doelpunten behoorde hij tot één van de uitblinkers aan DOS zijde.

Voorsprong
De eerste fase van de wedstrijd was het nog even aftasten voor de Westbroekers. Niet alleen vanwege de nieuwe opstelling, maar ook omdat Amicitia een 2,08 meter lange rebounder in de gelederen heeft. Na een 2-4 achterstand scoorde DOS snel twee keer en trok de stand gelijk. DOS kwam langzaamaan steeds beter in de wedstrijd. Verdedigend had DOS nog wel de handen vol aan met name de Vriezenveense dames. Maar aanvallend vonden de spelers elkaar steeds beter zodat DOS een voorsprong pakte richting de pauze.

Na een 10-8 ruststand hield deze marge van twee doelpunten lang in de tweede helft in stand. Steeds als DOS scoorde kwam er snel een antwoord van de gasten. Richting het einde van de wedstrijd lukte het de thuisploeg toch om het verschil te maken. Amicitia ging forceren en pakte de verkeerde kansen. DOS creëerde juist een aantal hele mooie aanvallen waarin wel werd gescoord. Het arbitrale duo beëindigde de wedstrijd bij een mooie 21-14 eindstand. Na afloop bleek ook nog eens dat nummer twee Wit-Blauw had verloren, zodat DOS met drie punten voorsprong de positie als lijstaanvoerder versterkte. De komende twee weken zijn er geen wedstrijden. Op 6 mei speelt DOS een uitwedstrijd in en tegen Heerenveen.