Luke van Kouterik is op zoek naar een doelpunt.

Werk aan de winkel voor TweemaalZes

Ook de tweede wedstrijd voor TZ na de zaalcompetitie ging verloren. Dat betekent dat de Maartensdijkers aan de bak moeten om handhaving te realiseren in de hoofdklasse op het veld. Concurrenten Unitas en KVA verloren ook de eerste twee wedstrijden waardoor de voorsprong van 4 en 3 punten op beide ploegen in takt blijft.

Afgelopen zaterdag was AW/DTV de tegenstander. Deze ploeg degradeerde in de zaalcompetitie uit de korfballeague het hoogste niveau in Nederland. TZ moest dus aan de bak, maar heeft in het verleden al laten zien voor een stuntje te kunnen zorgen tegen de Amsterdammers. TZ begon met Randy Bruintjes langs de kant in verband met een eerder opgelopen blessure. Voor hem startte Daniel Meijers aan de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd bouwde AW/DTV een voorsprong op. TZ kon daar niet heel veel tegenover zetten. Pas aan het einde van de eerste helft liet TZ zo nu en dan een aardige aanval zien waardoor er wat meer druk gezet werd op de verdediging van de gasten. Bij de rust was het 8 -10 voor de gasten.

In de tweede helft zou TZ moeten laten zien aanspraak te willen maken op de punten. Daarvoor moest de verdedigende druk omhoog en aanvallend beweging gekoppeld worden aan een veel betere afronding. Dit was echter niet het geval en ondanks dat de Amsterdammers ook geen geweldige wedstrijd speelde gingen zij wel meer dan terecht er met de punten vandoor. In een weinig doelpuntrijke tweede helft werd er uiteindelijk met 12-17 verloren.

Volgende week zal TZ tegen KVA echt een andere instelling op de mat moeten leggen. In de hoofdklasse zal iedereen in elke rol alles moeten geven. Als team moeten de afspraken helder zijn om samen de tegenstander onder druk te zetten. Wanneer men er in slaagt om de punten mee te nemen uit Amstelveen wordt er een belangrijke stap gezet naar handhaving.