Logo vierklank.nl
Algemeen

Bedrijfspand in De Bilt tijdelijk gesloten

Op 3 april 2017 heeft de burgemeester van De Bilt met toepassing van bestuursdwang het bedrijfspand aan de Molenkamp 40 in De Bilt gesloten en verzegeld voor de duur van een half jaar. Het pand draagt welliswaar het nummer 42, maar het is formeel geregistreerd als nummer 40.

De burgemeester is tot vergrendeling overgegaan nadat de politie ter plaatse aanzienlijke hoeveelheden harddrugs had aangetroffen en omdat in voorafgaande jaren al twee hennepkwekerijen in het bedrijfspand zijn ontmanteld. Bij het ontmantelen van de laatste hennepkwekerij in 2016 heeft de burgemeester de eigenaar van het bedrijfspand officieel gewaarschuwd dat hij bij een volgende drugsvondst zou overgaan tot een tijdelijk sluiting van het pand.

Met tijdelijke sluiting beoogt de burgemeester de bekendheid van het bedrijfspand als drugspand definitief te doorbreken, de rust in de omgeving te herstellen en de omstandigheden ter plaatse te normaliseren. Zodoende draagt de tijdelijke sluiting van het pand bij aan het verminderen van de drugscriminaliteit en bijgevolg aan de veiligheid en leefbaarheid in de omgeving en samenleving.

Meer berichten