Afbeelding

Precies Andersom onemanshow met Hans Aarsman

Algemeen Algemeen

In de nacht van 13 november 2015 - de nacht van de aanslagen in Parijs - gaan om één uur de lichten van de Eiffeltoren uit. Wereldwijd berichten de media over dit eerbetoon aan de slachtoffers. De lichten uit van de Eiffeltoren! Dat was sinds de bouw in 1889 nog nooit gebeurd. De volgende nacht echter gaan de lichten wéér om één uur uit. Wat blijkt? Zo is de computer ingesteld, al tientallen jaren lang, om kosten te sparen. Vaak zitten we er met onze ideeën faliekant naast. Over het tegenovergestelde van wat we denken te weten, gaat Precies Andersom.

Na het grote succes van de College Night met George van Houts in maart haalt programmeur Emile Schra begin mei schrijver/fotograaf Hans Aarsman naar Het Lichtruim. Een hilarische avond vol onverwachte ontdekkingen! De pers: 'De nieuwsgierigheid en humor spatten van de planken af.' (De Correspondent) 'Aarsman is een vlot en geestig spreker die met zijn observaties tot fascinerende conclusies komt.' (Theaterkrant) 'Hij leidt ons rond in spannende, totaal onverwachte situaties.' (Dagblad van het Noorden)

De bezigheden van Hans Aarsman laten zich het best omschrijven als observeren, fotograferen, tellen en meten. In 1988 trok hij een jaar lang door Nederland, noteerde wat hem opviel en fotografeerde vanaf het dak van zijn camper het landschap. Dit leidde tot het boek Hollandse Taferelen. In 1993 verscheen Aarsmans Amsterdam, gevolgd door De fotodetective en diverse toneelstukken. Voor zijn fotowerk, herhaaldelijk te zien in het Stedelijk Museum, ontving hij de Maria Austria Prijs. Sinds 2004 verzorgt hij wekelijks de rubriek Aarsman Collectie in de Volkskrant waarbij hij als een detective met een loep boven nieuwsfoto's hangt. Precies Andersom is zijn derde theaterprogramma.

Precies Andersom. Het Lichtruim, 6 mei om 20.00 uur. Tickets www.theaterhetlichtruim.nl

Lezeractie
Voor de lezers van De Vierklank is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Stuur een mail naar info@vierklank.nl om hiervoor in aanmerking te komen.