Waterdiertjes scheppen op Oostbroek (foto Utrechts Landschap)
Waterdiertjes scheppen op Oostbroek (foto Utrechts Landschap)

Dag vol kinderactiviteiten op Oostbroek

Algemeen Jeugd

Het is lente en dat viert men op landgoed Oostbroek. De vrijwilligers van Utrechts Landschap staan zondag 23 april  tussen 11.00 en 16.00 uur klaar voor een dag vol kinderactiviteiten.

De maand april is dé perfecte tijd voor een bezoek aan landgoed Oostbroek: de bomen worden groen, de fruitbomen staan in bloei en de eerste pinksterbloemen beginnen voorzichtig te bloeien. Op zondag 23 april kunnen kinderen op landgoed Oostbroek een speurtocht volgen, waterdiertjes scheppen, bellen blazen, spelletjes doen, zich laten schminken en een toverkonijn knutselen in de tent. Natuurlijk is er van alles te smullen, zoals heerlijke pannenkoeken.

Landgoed Oostbroek is gelegen aan de oostelijke stadsrand van Utrecht. Alle activiteiten vinden plaats rondom 't Winkeltje van Oostbroek, Bunnikseweg 45a in De Bilt. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen, de parkeerruimte voor auto's is beperkt.

Schat aan natuur en cultuur
Oostbroek herbergt een ongekende schat aan natuur- en cultuurwaarden. U vindt er loofbos met oude bomen, een moeras, een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen, een kloostertuin en graslanden. Op het landgoed komen reeën en dassen voor en opmerkelijk veel vogelsoorten: spechten, mezen, de boomkruiper, boomklever, ijsvogel, doodaars, buizerd en havik.

Het park van Oostbroek is in 1887 ontworpen door I.H.J. van Lunteren. Twee jaar geleden heeft Utrechts Landschap het park ingrijpend gerestaureerd. Paden werden geschikt gemaakt voor wandelwagens en rolstoelen, er is een nieuwe brug geplaatst over de slingervijver en over het moerasbos is een spectaculaire cortenstalen wandelbrug aangelegd.