Duurzaamheidsaanbod voor woningbezitters

Algemeen Politiek

Over twee weken buigt de Biltse gemeenteraad zich over 'de routekaart energie neutrale gemeente 2030'. Een belangrijk speerpunt is het besparen van energie, en de groep particuliere woningbezitters is een belangrijke doelgroep.

PvdA-raadslid Erik van Esterik: 'Wij denken dat de gemeente meer zou kunnen doen om woningbezitters te helpen. De gemeente kan eenvoudig afspraken over de huurwoningen maken, omdat dit slechts een beperkt aantal eigenaren betreft, zoals woningbouwvereniging SSW die alleen al 5.000 woningen bezit. Maar wat kunnen we betekenen voor de gewone huisbezitter als het gaat om het verduurzamen van je eigen huis en het daarmee besparen van energie?'

Aanbod
De PvdA De Bilt wil dat de gemeente een concreet aanbod ontwikkelt waaruit woningbezitters kunnen kiezen voor energiebesparende investeringen in hun eigen huis, en dat meteen duidelijk is welke aannemers dat betrouwbaar en tegen een goede prijs kunnen. Van Esterik: 'Nu kunnen woningbezitters gebruik maken van een 'energiebesparingsscan' tegen gereduceerd tarief. Maar wat je dan concreet kunt doen, is een stuk ingewikkelder. Met welke aannemer ga je in zee, krijg je een goede prijs en bespaar je dan ook echt op energie zoals voorgespiegeld?' De lokale PvdA wil dat de gemeente het initiatief neemt een folder uit te brengen waarin woningbezitters kunnen zien welke aannemers goed aangeschreven staan en dat de gemeente een scherpe prijs bedingt. De PvdA dient dit voorstel tijdens de gemeenteraadsvergadering in.