Logo vierklank.nl
Tijdens de wandeling over Beerschoten vertelt de gids over de rijke historie van deze landgoederen.
Tijdens de wandeling over Beerschoten vertelt de gids over de rijke historie van deze landgoederen.
Natuur & Milieu

Wandelen tijdens Paasdagen

Het is weer gezellig bij Landgoed Beerschoten op 1e en 2e paasdag. Er is een speurtocht 'Lentekrabbels'. 1e Paasdag kan men vanaf 12.00 uur broodjes bakken in de vuurkorf, totdat ze op zijn. Het infocentrum is op beide dagen open van 11.00 tot 16.30 uur.

Op beide Paasdagen organiseert Utrechts Landschap een wandelexcursie over de landgoederen Beerschoten en Houdringe. Landgoed Beerschoten in De Bilt behoort tot de mooiste landgoederen van de Utrechtse Heuvelrug. In het gebied komen reeën, de das, de vos en vele vogels voor zoals de raaf. Houdringe bestaat voornamelijk uit bos en open grasland. Er staan dikke eiken en beuken met een doorsnede van meer dan een meter. Deze bomen zijn ruim 225 haar oud. Huize Houdringe is in 1779 gebouwd. Rondom het huis is de tuin deels in de Engelse landschapstijl en deels in de Franse barokstijl aangelegd.

De wandeling start vanuit Paviljoen Beerschoten, gelegen aan de Holle Bilt 6 te De Bilt. Voorbij de parkeerplaats van de Biltsche Hoek linksaf. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Vertrektijd 14.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

 

.

Meer berichten