De Joyful Singers uit Coesfeld kregen onder bevlogen leiding van dirigent Leo ook het publiek enthousiast.
De Joyful Singers uit Coesfeld kregen onder bevlogen leiding van dirigent Leo ook het publiek enthousiast.

Biltse koren in H. F. Wittecentrum

Algemeen Muziek

Liefst zeven Biltse koren, aangevuld met de Coesfeldse Joyful Singers, presenteerden zich afgelopen zaterdag tijdens het Biltse Korenfestival, dat werd geopend door cultuurwethouder Mieras, welbespraakt als immer.

'Zingen is ook naar elkaar luisteren', zei de wethouder terecht en benadrukte daarmee de onschatbare waarde van onze culturele rijkdom, die in de klassieke koorzang een van de hoogtepunten van de westerse beschaving heeft bereikt.

Na afloop werd geen winnaar aangewezen, want dat is niet de opzet van dit sympathieke festival. Wel gaven de beide kundige juryleden, tevens zangdocenten, enkele terechte adviezen aan de deelnemers. Zo is zacht zingen niet hetzelfde als aarzelend of angstig zingen, en moet je altijd blijven realiseren wát je zingt: leef je in de tekst in.

Veel lof had de jury voor de zuiverheid en het hoge niveau van het Schütz projectkoor en de lol en het feestgevoel van Valsch en Gemeen. Mede door de leuke presentatie van zangeres Wynanda Zeevaarder, docent bij het Kunstenhuis, een muziekmiddag die de talrijke bezoekers goed is bevallen.         (Peter Schlamilch)

Wethouder Hans Mieras opende rond het middaguur de muziekmiddag.