Afbeelding

Echtpaar van Keulen - van de Bunt 60 jaar getrouwd

Algemeen Algemeen

door Rob Klaassen

Burgemeester Sjoerd Potters bezocht jl. maandag namens de gemeente De Bilt het diamanten bruidspaar van Keulen - van de Bunt in Maartensdijk. Op dinsdag 11 april was het precies 60 jaar geleden, dat Pieter van Keulen en Gerritje van de Bunt elkaar op het Maartensdijkse gemeentehuis het jawoord gaven en later op die dag in de Hervormde Kerk van Maartensdijk hun huwelijk werd ingezegend.

Piet van Keulen (84) vertelt enthousiast nog over hun eerste ontmoeting: 'Het was op zaterdag 10 mei 1952; de verjaardag van Gerrie (toen 17) haar zus Wil. De intenties waren wederzijds en het is niet meer 'uit' geweest'. Al vrij snel daarna werd Piet door de ouders van Gerrie 'verwelkomd': 'Toen ik kon vertellen, dat ik niet rookte en geen alcohol dronk, antwoordde Gerrie haar vader, dat ik mocht blijven'.

Wagen
De verkerings- en verlovingstijd duurde al met al toch nog zo'n kleine vijf jaar; een voor die periode geen ongekend lange termijn. Er moest natuurlijk worden uitgezien naar woonruimte; die lag ook in die tijd niet voor het oprapen. Gerrie en Piet kochten een (woon-)wagen op wielen. Piet was toentertijd timmerman; dus een restauratie en aanbouw was niet al te veel werk. Bij de ouders van Piet was een grote tuin, dus ruimte voor een vaste plaats was er ook. Toen later gezinsuitbreiding een tweede aanbouw nodig maakte was ook dat geen probleem.

Molenweg
De datum van 10 mei loopt als een rode draad door het al meer dan 60 jaar durende levensverhaal van het bruidspaar. Gerrie: 'Op 10 mei 1967 keerde ik, uiteraard samen met Piet, terug op de Maartensdijkse Molenweg, waar ik geboren ben. Het einde van de Molenweg leek in die tijd wel een familieclan; mijn ouders, een neef van moeders kant en drie (oud-)ooms van vaders kant woonden er al, toen ook wij daar een huis kregen toegewezen'. Opnieuw kon Piet zich als timmerman uitleven en de woning veranderde in een paradijsje. Daarnaast was ook daar ruimte te over om de levenshobby van Piet volop te kunnen beleven: 'Ik ben van jongs af aan verslingerd aan de duivensport. Daar heb je nu eenmaal ruimte (voor hokken) voor nodig en die was en is hier ook volop aanwezig. Ik ben nu wel op een leeftijd gekomen, dat ik aan het afbouwen ben; maar zolang het nog gaat willen wij ook om die reden hier nog niet vandaan'. Piet ruilde zijn timmermansloopbaan in voor die van postbode in Maartensdijk en Bilthoven.

Feest
Het bruidspaar kreeg één zoon, drie dochters, negen kleinkinderen en inmiddels vier achterkleinkinderen. Met hen, hun partners, overige familie en vrienden vierden zij hun diamanten huwelijk op de dag zelf met een receptie en diner. Er werden felicitaties ontvangen namens Koning Willem-Alexander en commissaris van de Koning van Beek. Van het Biltse gemeentebestuur werden bloemen ontvangen, aangeboden door burgemeester Sjoerd Potters Het was voor hem zijn eerste feestelijke plichtpleging al na 6 dagen burgemeesterschap.