Logo vierklank.nl
 Het diamanten huwelijkspaar met locoburgemeester Madeleine Bakker.
Het diamanten huwelijkspaar met locoburgemeester Madeleine Bakker.
Ouderen

Locoburgemeester feliciteert diamanten bruidspaar

door Guus Geebel

Zondag 9 april was het zestig jaar geleden dat Rob Stegeman en Lenie Romijn in Utrecht in het huwelijk traden. Zij was toen 22 en hij werd diezelfde dag 26 jaar. Locoburgemeester Madeleine Bakker kwam namens het gemeentebestuur op 10 april het echtpaar met dit huwelijksjubileum feliciteren. Het feest werd met familie en vrienden gevierd in Het Oude Tolhuys in Rhijnauwen.

Lenie Romijn werd als oudste van zes kinderen geboren in Leerdam. Kort daarna verhuisde het gezin naar Gorinchem waar zij opgroeide. Toen ze later een vriendje in Utrecht kreeg die lid was van muziekvereniging Victoria ging ze om hem in Utrecht in de huishouding werken. Lenie werd actief bij Victoria en deed daar allerlei klusjes. Ze speelde in die tijd gitaar. Nadat de verkering met het vriendje uitgeraakt was ontmoette ze in 1954 bij dezelfde vereniging Rob Stegeman die contrabas speelde. In 1955 verloofden ze zich.

Van Laar
Na enige tijd vond Lenie een beter betaalde betrekking in de huishouding bij Bouwbedrijf Van Laar in De Bilt. 'Daar zeiden ze op een gegeven moment tegen mij, jouw vriend is boekhouder hè, zou hij bij ons willen komen werken.' De in Zuilen geboren Rob Stegeman werkte vervolgens 55 jaar bij Van Laar, ook nog na zijn pensionering. Na hun trouwen gingen ze in de Westerlaan in De Bilt wonen. Van Laar had voor de woning gezorgd. Ze woonden er tien jaar en verhuisden toen naar De Savornin Lohmanweg. In 2008 verhuisden ze naar de huidige woning. Het echtpaar heeft een zoon en drie dochters. Er zijn negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen

KBH
In 1964 werden ze actief bij de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH). Rob kreeg klarinetles van Rien Bos en heeft tot 2014 klarinet gespeeld. Hij was jarenlang bestuurslid van de KBH en werd erelid van de vereniging. Lenie zorgde toen de dochters bij de majorettes waren voor de kleding, ze stond achter de bar en zorgde met anderen dat het verenigingsgebouw schoon bleef. Rob Stegeman was ook lange tijd bestuurslid van de vogelvereniging. In 1995 was Rob veertig jaar in dienst bij Bouwbedrijf Van Laar en ontving hij een Koninklijke Onderscheiding. Het echtpaar is gezond en wandelt en fietst veel. Samen fietsen doen ze niet vaak meer. 'Zij heeft een ander tempo en er zit geen rem op', zegt Rob lachend. Er waren felicitaties namens Koning Willem-Alexander, de Commissaris van de Koning en bloemen van de gemeente.

  .

Meer berichten