Logo vierklank.nl
Voor onderhoud van het landgoed kan Eyckenstein nog wel wat extra handen gebruiken.
Voor onderhoud van het landgoed kan Eyckenstein nog wel wat extra handen gebruiken.
Natuur & Milieu

Eyckenstein zoekt natuurwerkers

Landgoed Eyckenstein in Maartensdijk gaat een wekelijkse dag met vaste vrijwilligers opzetten, die op het landgoed komen werken. Voor geïnteresseerden wordt op dinsdag 18 april om 16.00 uur een introductiebijeenkomst georganiseerd op het landgoed.

Het landgoed bestaat grotendeels uit bossen en landbouwgronden. Er is op het landgoed veel bijzondere natuur- en cultuurhistorie te vinden. Eyckenstein stelt zich ten doel om deze waarden goed tot hun recht te laten komen. Het landgoed is voor het grootste deel opengesteld voor publiek en trekt jaarlijks veel bezoekers, zoals wandelaars, fietsers en ruiters. Velen maken geregeld gebruik van de paden op het Landgoed. Door zo'n dag werken draag je bij aan het natuurbehoud. Bovendien is het leveren van inspanning goed voor lijf en geest.

Met het opzetten van de beoogde ploeg wil het landgoed een extra impuls geven aan het kwaliteitsniveau. De werkzaamheden omvatten o.a. het verwijderen van snoeihout uit de lanen, het verwijderen van verwilderde braamstruiken, het opruimen van afvalhout langs een sloot, het verwijderen van opschot bij een heideveld, het opsnoeien van dennenbomen langs wandelpaden en het verwijderen van woekerende exoten.

De werkzaamheden zullen worden gecoördineerd door Bert Tuinzaad en Matthias van Boetzelaer. Als vaste werkdag voor de beoogde ploeg op Eyckenstein wordt gedacht aan de dinsdag. Belangstellenden kunnen contact opnemen met berttuinzaad@kpnmail.nl. Zie ook www.eyckenstein.nl

Meer berichten