Logo vierklank.nl
Sport

Bridgeclub zoekt nieuwe leden

Binnen de gemeente De Bilt bevinden zich meerdere bridgeclubs. Eén daarvan zocht jaren geleden haar toevlucht in verzorgingshuis De Bremhorst in Bilthoven. Voorheen deden vele koppels mee, maar zoals dat tegenwoordig gaat met veel clubs, ook hier kwam de klad in, met als gevolg dat nu nog slechts 7 koppels meespelen. Tijd dus om de boer op de gaan.

door Walter Eijndhoven

Iedere maandagmiddag gaan de deelnemers weer naar hun geliefde zaaltje in De Bremhorst in BIlthoven. Voor velen een gezellig middagje van elkaar zien, de laatste nieuwtjes vernemen en natuurlijk bridgen. 'Ooit zijn wij als bridgers begonnen in een ruimte bij Stichting Welzijn Ouderen (SWO) in Bilthoven, maar na verloop van tijd konden wij geen gebruik meer maken van het zaaltje en verhuisde ons clubje naar een ruimte in De Bremhorst', vertelt Len Vernooij uit Bilthoven. Zij vervolgt haar verhaal: 'Tijdens het bridgen krijgen wij gratis koffie/ thee van het huis en zelf zorgen wij voor iets lekkers erbij'. De dames en een enkele heer spelen vier tafels, op maandagmiddag tussen 13.30 uur en 17.00 uur. Vernooij: 'Inderdaad hebben wij minder heren, want ja, meestal worden vrouwen ouder dan mannen. Onlangs is één van onze bridgers overleden, 98 jaar en nog helder dat zij was, maar zo blijven wij natuurlijk wel met steeds minder over. Nog even en ik behoor bij de laatste der Mohicanen'.

Zoek
Omdat het gezellige groepje bridgers steeds kleiner wordt, is zij op zoek naar nieuwe leden. Voor het geld hoeven belangstellenden het niet te laten, slechts 20 euro per jaar. Vernooij: 'Ja, en dat niet alleen. Nieuwe leden krijgen er een hoop gezelligheid en vrienden voor terug'.

Wie interesse heeft om mee te doen, of om een keer te komen kijken: iedere maandagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur in De Bremhorst, Jan van Eijcklaan 31 in Bilthoven.

Meer berichten