Salvodames ondanks winst nog niet veilig

Het werd een heel andere wedstrijd dan vooraf gedacht. Het op de onderste plaats staande Amsterdam kwam met een geheel ander team naar Maartensdijk. In plaats van een makkelijk overwinning werd het een vechtwedstrijd met een 3-2 overwinning.

Drie weken geleden heeft Salvo de uitwedstrijd gespeeld tegen dit team en vrij eenvoudig gewonnen met 1-3. Het team wat dit weekend op het veld verscheen leek niet meer op dat team. Diverse nieuwe speelsters van een veel hoger niveau bemanden dit keer de ploeg waardoor Salvo verrast aan de wedstrijd begon. De tegenstander liep gelijk naar 6 punten verschil. Salvo moest in de achtervolging op de tegenstander die erg soepel en degelijk speelde. Ondanks dat Salvo de opgelopen achterstand weer inhaalde drukte de tegenstander door naar de setwinst van 23-25. De 2e en 3e set liet Salvo zien dat het tot meer in staat was dan het getoonde spel in de 1e set. .Verdedigend en aanvallend stond het goed en spelverdeler Rianne Diepeveen kweet zich prima van haar taak. Mede door haar goede spel werden de sets met resp.25-19 en 25-21 gewonnen. De tegenstander richtte zich echter weer op en was aanvallend in de 4e set niet goed te verdedigen. Ook de eigen aanval haperde. Hierdoor werd de set verloren met 18-25. Een beslissende 5e set moest de uitkomst geven. Daar liet Salvo er geen gras over groeien gebrand als het was om deze wedstrijd te winnen. Amsterdam kreeg weinig kansen meer tegen Salvo dat de winst rook. Met 15-9 werd de beslissende set gewonnen. Met nog een wedstrijd voor de boeg op 21 april tegen het hoog geklasseerde Alfa Leos in Leusden lijkt het erop dat degradatiewedstrijden niet meer te ontlopen zijn. Deze wedstrijd heeft echter aangetoond dat Salvo een wedstrijd onder spanning goed aan kan.