Vrije bal van Eline Geurtsen.

Ruime overwinning DOS op KVZ

Het duel tussen de nummers één en twee op de korfbalranglijst was alleen voor rust spannend. Na de pauze maakte DOS duidelijk het verschil.

Het was een treffen tussen twee teams met een totaal verschillende speelstijl. Daar waar DOS graag attractief en snel wil korfballen doet KVZ er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Met veel kleine overtredingen en een laag baltempo probeerde de thuisploeg DOS te ontregelen. Dat lukte in het begin van de wedstrijd niet echt want DOS kwam al snel op een 1-4 voorsprong. Hierna scoorde KVZ weer een keer. DOS was even van slag en KVZ profiteerde en kwam op gelijke hoogte. De Westbroekers herpakten zich en hadden bij een rust een voorsprong van twee punten opgebouwd.

Na de 10-12 stand halverwege had DOS in de tweede helft het vooral verdedigend beter voor elkaar. KVZ heeft een heel goede schutter, maar die kreeg na rust veel minder ruimte. De thuisploeg wist nog maar vijfmaal de korf te vinden. Blijkbaar had het fysieke spel voor rust KVZ zoveel kracht gekost dat al vroeg in de tweede helft de pijp een beetje leeg begon te raken. DOS hield het tempo hoog en na een kwartier was de voorsprong uitgebreid tot 12-17. Richting het eindsignaal werd de voorsprong nog verder vergroot tot een fraaie 15-23 overwinning.

DOS blijft door deze overwinning koploper met een punt voorsprong op achtervolger Wit Blauw. Volgende week komt Amicitia op bezoek dat een week eerder ook van KVZ had gewonnen. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Westbroek.