Salvodames onderuit

Salvo hoopte zaterdag 1 april ten minste een setje mee te pakken. Het heeft er alleen in de eerste set ingezeten. Daarna was tegenstander Protos sterker dan Salvo.

Salvo begon zeer sterk aan de wedstrijd. De meiden gingen brutaal van start en speelden vrijuit. Dat betekende dat er zelfs een voorsprong viel te noteren van 16-19. Helaas kon Salvo deze lijn niet voorzetten en de tegenstander begon op stoom te komen. Ze haalden de 1e set binnen met 25-22. De 2e set ging Salvo redelijk mee de tegenstander mee maar liet een paar flinke steken vallen halverwege deze set. Daardoor kon Protos uitlopen en de set vrij gemakkelijk naar zich toe trekken. Vaak is de 3e set een kantelpunt in een wedstrijd. Salvo probeerde met aanvallend spel het tij te keren. Helaas wisten de dames dit niet gedurende de gehele set vol te houden. De tegenstander bracht het surplus aan technisch kunnen met groot gemak naar voren waardoor ook de 3e set verloren ging met 25-20. De 4e set was de energie op. Protos speelde de set frivool uit zonder dat Salvo nog enige invloed kon aanwenden om het tij te keren. Door deze 4-0 nederlaag wordt de situatie voor Salvo er niet makkelijker op. Met nog twee wedstrijden te gaan moet Salvo twee maal de volle winst pakken om het spelen van degradatiewedstrijden te voorkomen. Deze week spelen de dames om 17.00 uur in sporthal De Vierstee tegen het op de laatste plaats staande Amsterdam. Deze wedstrijd moet de volle buit opleveren. De laatste wedstrijd spelen de dames op 21 april in sporthal de Korf in Leusden tegen Afas Leos. Dit team staat op de 3e plaats en het zal een hele kluif worden om daar een goed resultaat te halen. Maar de dames gaan voor hun kansen.