NOVA wint eenvoudig van Woudenberg

Na een overtuigende veldhervatting vorige week tegen HKC kwam zaterdag 8 april Woudenberg op bezoek op Sportpark Larenstein. Vanaf de start had Nova de hele wedstrijd de overhand. Ondanks een laag afrondingspercentage, wist Nova toch weer 27 scores te produceren en daarmee verdiend ruim te winnen: 27-13.

Op het ongebruikelijke tijdstip van twaalf uur werd er aangevangen; dit in verband met de finale van de Korfbal League, waardoor heel korfballend Nederland vervroegd was ingepland. Nova startte met slechts één dame uit de originele basisformatie: aanvoerster Inge van Eck. Daarnaast stonden twee A1-dames (Lotte Keuning en Marloes van Ettikhoven) en Renske van Kempen (Nova 2) in het veld. Allen speelde een sterke wedstrijd en wisten ook tot score te komen.

Nova kwam vlot op een 2-0 voorsprong, waar Woudenberg vervolgens ook de eerste score tegenover wist te stellen. Daarna liep Nova al uit naar een 5-1 voorsprong. Via 12-6 werd een 15-7 ruststand behaald.

In de tweede helft was het enkel de vraag hoe scherp Nova zichzelf presenteerde. Tegenstander Woudenberg had in een goede afloop geen geloof meer, mocht dit er überhaupt geweest zijn. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond het 20-8. Nova was ondertussen al een stuk slordiger gaan spelen en leed veel balverlies, waardoor er veel korte aanvallen tot stand kwamen. Diverse opgelegde kansen binnen 3 tot 4 meter en doorloopballen werden gemist, waarmee de schade voor Woudenberg toch nog beperkt bleef. Het beste moment van de wedstrijd was de terugkeer van Sanne van Kouterik, die 7 maanden aan de kant stond met een ongelukkige en complexe breuk in de pink. Zij maakte weer haar eerste wedstrijdminuten en bekroonde dit met twee messcherpe afstandstreffers (2 uit 2), waarvan helaas de tweede onterecht werd afgekeurd. Eindstand: 27-13. Volgende week speelt Nova bij ZKC' 31 in Zaandam om 15.30 uur.