Muziek verbindt de jeugd in het Lichtruim.
Muziek verbindt de jeugd in het Lichtruim.

Jeugd-playin geslaagd

Algemeen Muziek

Zondag 19 maart was de jeugd playin van de Bilthovense Brandweerharmonie. Ruim 40 enthousiaste muzikanten verzamelden zich in de theaterzaal van het Lichtruim. Onder leiding van dirigent Lucienne de Valk ging om 10.30 uur de eerste repetitie van start.

Voor sommige kinderen was dit de eerste keer dat ze in een orkest speelden. Best spannend, met allemaal mensen die je niet kent… Maar het ijs was snel gebroken en er werd flink gerepeteerd.

's Middags kwam er een bijzondere gastmuzikant mee repeteren; klarinettist Daan Kuiper, docent bij het Kunstenhuis.  Verder was het orkest zeer gemêleerd, sommige kinderen hadden nog maar een paar lessen gehad, via het KunstOrkest project. Bijzonder aan de bezetting van het orkest was de blokfluit, een instrument dat normaal niet binnen de bezetting van een harmonie past. Maar de slogan van de Brandweerharmonie is 'Samen is leuker', dus ook voor de blokfluit was er plek.

Halverwege de dag moest iedereen naar buiten. De Brandweerharmonie is een vereniging die niet alleen zittende concerten geeft, er wordt ook gemarcheerd. Eerst wat onwennig, maar al snel liep bijna iedereen keurig in de maat. Later was het afsluitende concert. De muzikanten werden 1 voor 1 geïntroduceerd, ondersteund door 'Introducing the young concertband', een muziekstuk van Ivo Kouwenhoven, speciaal geschreven om kennis te maken met de instrumenten van het orkest.      (Helen van der Vliet)