Basisscholieren gaan weer voetballen

Algemeen Sport

Op 12 en 19 april vindt weer het schoolvoetbaltoernooi plaats voor basisscholieren in De Bilt. Leerlingen uit groep 5, 6, 7 en 8 spelen op Sportpark Weltevreden voor de prijzen.

Op 12 april spelen zowel jongens als meisjes van groep 7 en 8, terwijl op 19 april de leerlingen van groep 5 en 6 de velden betreden. Dit jaar is sprake van een recordopkomst. Maar liefst 630 kinderen komen op hun vrije woensdagmiddag lekker voetballen. En dat in totaal 62 teams. Nieuw is dit jaar dat de jongens uit groep 7/8 ook in 7-tallen op een half veld kunnen gaan voetballen. Soms zijn de groepen op school te klein om 11-tallen te formeren. De kampioenen bij de elftallen van jongens 7/8 en van de zeventallen meisjes 7/8 gaan door naar de regiofinales in Lelystad en Maarssen.

De organisatie is zoals ieder jaar in handen van de schoolsportcoaches van Stichting Delta. Volgens traditie zal ook het weer wel weer lekker zijn. Des te meer reden om even langs te komen. Iedereen is van harte welkom; start 13.00 uur en de prijsuitreiking zal rond 17.00 uur zijn.          (Paul van den Brink)