VPTZ ondersteunt in laatste levensfase

Algemeen Algemeen

VPTZ de Biltse kernen is een organisatie voor vrijwillige palliatieve terminale zorg, thuis of in zorginstellingen. Vrijwilligers bieden ondersteuning in de gehele gemeente De Bilt.

Op de homepage van de vernieuwde website wordt  al direct duidelijk: de vrijwilligers van VPTZ de Biltse kernen waken ook bij terminaal zieke patiënten en ouderen in verpleeg- en verzorghuizen.  Door verruiming van de subsidieregeling per 1 januari 2017 heeft de VPTZ hier nu meer mogelijkheden voor.

Vrijwilligers
De ruim 20 vrijwilligers van VPTZ bieden in de gemeente De Bilt hulp en ondersteuning  aan patiënten en oudere mensen in hun laatste levensfase. Door er een aantal uren te zijn, krijgen familieleden, vrienden of andere mantelzorgers even gelegenheid om te ontspannen of er even tussenuit te gaan. Een vrijwilliger waakt, biedt praktische zorg, een luisterend oor, ondersteuning bij eten en drinken of toiletbezoek.

Info
Voor nadere informatie of een aanvraag voor ondersteuning kan contact worden opgenomen met coördinator Geza Mobers (tel. 06 13429515) of de vernieuwde website raadplegen, www.vptz-debiltsekernen.nl.