De Joyful Singers uit Coesfeld.
De Joyful Singers uit Coesfeld.

Biltse koren laten zich weer horen

Algemeen Muziek

Op zaterdag 8 april wordt door de stichting Kunst & Cultuur van de gemeente De Bilt voor de zesde keer het twee jaarlijkse korenfestival georganiseerd onder het motto 'Biltse Koren laten zich horen'. Op dit festival zullen zeven koren uit de gemeente de Bilt zich presenteren. Vanwege het veertigjarig jubileum van de jumelage Coesfeld zal deze keer ook het koor The Joyful Singers uit Coesfeld zich presenteren.

Ieder koor verzorgt een optreden van twintig minuten. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat het repertoire van de koren varieert van populair tot klassiek, maar waarin ieder koor in hun eigen genre een kwalitatief hoog niveau weet te realiseren. Het diverse programma maakt het festival voor een breed publiek toegankelijk.

Het festival vindt plaats in de grote zaal van het H.F. Wittecentrum, wethouder Mieras zal om 12.45 uur het festival openen en de afsluiting zal ongeveer om 16.30 zijn. Het geheel wordt gepresenteerd door Wynanda Zeevaarder en er is een jury van twee deskundigen op het gebied van koorzang, Wanda Peters en Chantal Sennema, die de prestaties van de koren aan het eind zullen becommentariëren. Het betreft dus geen wedstrijd, het plezier in het zelf en elkaar horen zingen staat voorop.

In samenwerking met het Rode Kruis afd. De Bilt worden senioren uit Maartensdijk en omstreken in staat gesteld om bij het festival aanwezig te zijn. In totaal zullen er deze dag circa 15 vrijwilligers bezig zijn om het festival tot een geslaagd evenement te maken.       (Jan Sondervan)