Nova schiet met scherp tegen HKC

Na het behaalde kampioenschap in de zaal is Nova ook de tweede helft van de veldcompetitie voortvarend gestart. In Utrecht liet de ploeg van scheidend-coach Wouter van Brenk wederom zien dat het bijzonder lastig te verdedigen is.

HKC, zeker niet een laagvlieger in deze competitie, werd van het veld geschoten: 16-32. De Biltse formatie bleef voor de 25e achtereenvolgende competitiewedstrijd zonder verlies en zette hiermee direct de toon, op weg naar een mogelijke nieuw kampioenschap.

HKC kon de score nog open, maar daarna naam Nova snel het initiatief. Na een kwartier spelen stond het 2-6. Via tussenstanden van 4-10 en 6-12 bereikte Nova een 8-14 voorsprong bij rust. In de tweede helft duurde het weer even voordat Nova op gang kwam, maar kon het wel gestaag verder uitbouwen. Op 10-16 werd een run gemaakt naar 10-21. In het laatste kwart van de wedstrijd werden er nog twaalf scores toegevoegd aan het totaal. Met 18 treffers in de tweede helft en 32 in totaal was HKC blij dat het laatste fluitsignaal klonk. Nova toonde bij vlagen aan weinig tot geen rebound nodig te hebben. Eindstand: 16-32. Een klinkende zege, waarmee Nova runner-up Dindoa twee punten achter zich houdt.

Volgende week ontvangt Nova, een stuk vroeger dan gebruikelijk, Woudenberg op Sportpark Larenstein. Aanvang: 12.30 uur.