Dos neemt het heft in handen.

DOS koploper in Overgangsklasse

De eerste veldwedstrijd na de zaalcompetitie startte DOS met een goed resultaat. De twee punten bleven in Westbroek.

De omstandigheden waren goed op de accommodatie in Westbroek; weinig wind en aangename temperatuur. Halverwege de competitie nam DOS een mooie tweede plaats in, terwijl tegenstander Antilopen het moet doen met een positie onderin.

De eerste helft was Antilopen de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd en scherp afgerond. Bij DOS gaf vooral het tweede verdedigingsvak teveel ruimte aan de schutters. Er werd teveel risico genomen bij het verdedigen van de ballijn waardoor de aanvallers geregeld teveel ruimte kregen. Na een 0-3 achterstand kwam DOS wel weer dichterbij maar halverwege was er weer een verschil van drie doelpunten (10-13).

De tweede helft werd er minder ruimte gegeven aan de schutters. Antilopen scoorde nog maar zeven doelpunten na rust. DOS speelde aanvallend ook wat meer gecontroleerd en werkte de achterstand snel weg. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en bleef het spannend. Vanaf 16-17 nam DOS het heft echt in handen en kwam twee doelpunten voor bij 20-18. Deze voorsprong kwam de laatste minuten niet meer in gevaar. DOS start zo met een mooie 22-20 overwinning. Enkele minuten later kwam het bericht dat koploper KVZ had verloren, waardoor DOS stijgt naar de koppositie.

Volgende week speelt tegen DOS tegen de nummer twee KVZ een uitwedstrijd in Zutphen. De wedstrijd begint al vroeg om 14.00 uur.