Het a capella octet Von Bilthoven
Het a capella octet Von Bilthoven Foto: Rob Moget

Von Bilthoven bij de Buren

Algemeen Algemeen

'Talent is being able to sell what you're feeling' zei Elvis Presley, een van de artiesten van wie het Biltse vocale octet Von Bilthoven zaterdag 18 maart een nummer vertolkte tijdens de manifestatie Gluren bij de Buren.

In een gevarieerd programma vloeiden de beloofde 'warme, sferische harmonieën' door de elegante huiskamer aan de Van Goyenlaan. De aanwezige vleugelpiano hoefde niet gebruikt te worden, want Von Bilthoven zing uitsluitend a capella, onder de bescheiden maar doeltreffende leiding van dirigente Ria Deurloo, die zelf ook meezong.

Eenheid
De acht zangers, in de 6 jaar die ze samen musiceren tot sterke muzikale eenheid gekomen, lieten hun welluidende stemmen samenvloeien tot een zuiver, goed ademend en gevoelig kleurenpalet, waarbij een enkeling in het publiek zelfs ontspannen de ogen sloot. Een breed repertoire trok voorbij, van de oeroude melodie Go tell Aunt Rhody tot Billy Joel en The Turtles, alles in subtiele bewerkingen, harmonisch rijk zonder ooit overdreven of vulgair te worden. De zeggingskracht van de gevoelens van deze acht Biltse zangers zou Elvis Presley zeker een groot compliment ontlokt hebben.    (Peter Schlamilch)