Logo vierklank.nl
Bij The Read Shop was al vroeg in de (zater-)dag een signeersessie van Nijntje ‘Mijn prachtige liefde’.
Bij The Read Shop was al vroeg in de (zater-)dag een signeersessie van Nijntje ‘Mijn prachtige liefde’. (Foto: Reyn Schuurman)
Algemeen

Andere Nijntje

Zaterdag 25 maart kwam mevrouw Jackie Sleper bij The Read Shop de Bilt aan de Biltse Hessenweg de laatste 50 door haar ontworpen Nijntjes 'Mijn prachtige liefde' signeren.

Sleper is een artistieke duizendpoot en maakt schilderijen, foto's en sculpturen van klei, porselein, kunsthars en hout. Inspiratie haalt ze uit haar vele reizen; ze reist naar andere culturen om daar het land, de mensen en de dieren te leren kennen en te weten te komen wat er leeft. Haar werk wordt veelvuldig tentoongesteld in musea en op kunstbeurzen, zowel in Nederland als daarbuiten. Ook geeft ze regelmatig lezingen.

Mijn prachtige liefde
In 2015 werd Nijntje 60 jaar. Om de 60-jarige verjaardag van Nijntje te vieren werd zestig kunstenaars gevraagd om een 1.80 meter hoog beeld van het iconische getekende figuurtje te bewerken. Jackie Sleper heeft haar 'prachtige liefde' gemaakt.

De 60 kunstenaars uit Nederland en Japan zijn gevraagd om het konijntje in een nieuw jasje te steken. Haar nijntje heet Mijn prachtige liefde en deze titel staat ook in het Japans op de achterkant van het beeld.

Nijntje 'mijn prachtige liefde' werd het veilingitem voor Unicef dat als aanwinst voor de stichting zal worden ingezet. Hiermee steunt men het kinderfonds Unicef direct.

Meer berichten