Logo vierklank.nl
AZM wordt begeleid door Arthur Bouma op kistorgel en de internationaal bekende Matthias Naegele op cello.
AZM wordt begeleid door Arthur Bouma op kistorgel en de internationaal bekende Matthias Naegele op cello.
Muziek

AZM zingt in de Michaelkerk

Zaterdag gaf het AZM een concert onder de naam 'Love en Lament', onder leiding van de dirigent Stephan Pas. Het koor zong Engelse liederen uit de renaissance, barok, romantiek en de moderne tijd (19de en 20ste eeuw).

Tot ieders verrassing betrad het koor zingend de kerk met het openingslied 'Ah Robin, Gentle Robin' van de renaissancecomponist William Cornsyh. Daarna volgde enkele stukken van de barokcomponist Henry Purcell, gevolgd door liederen uit de Renaissance. Het met veel gevoel gezongen 'Lord, make me to Know' van William Byrd maakte grote indruk. Na de pauze werden 2 stukken van John Taverner gezongen. In het 'Song for Athene' wist het koor heel knap de verschillende emoties van deze compositie te vertolken. Afsluitend zong het koor 4 composities uit de romantiek van Elgar en Williams. Tot verrassing van het publiek volgden nog de bekende popsong 'Morning has broken' van Cat Stevens en de bekende noord-Engelse ballade 'John Barleycorn must die'. Het publiek reageerde met een, verdiend, lang ovationeel applaus.

            (Frans Poot)

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>