Madeleine Bakker en Martin van Veelen aan het (school-)werk.
Madeleine Bakker en Martin van Veelen aan het (school-)werk.

Nieuwbouw basisschool De Regenboog van start

Algemeen Jeugd

Woensdag 22 maart tekende wethouder Madeleine Bakker-Smit de overeenkomst die de nieuwbouw van De Regenboogschool aan de Aeolusweg in De Bilt inluidt. Niet alleen de directie van de school, maar ook de bestuurders van Stichting Delta waren aanwezig om dit heuglijke feit te vieren.

door Walter Eijndhoven

Het was druk voor het personeel op woensdag 22 maart. In het bijzijn van de wethouder en medewerkers van Mens De Bilt vond eerst de kick-off plaats van de 'wereldwaterdag' en de projectweek over water. Stilgestaan werd bij de waarde van water voor het lichaam en de natuur. De hele woensdag werd door medewerkers en leerlingen bijna alleen maar water gedronken. Tijdens het project 'Ik benut mijn talenten' gaan alle leerlingen van de school aan het werk met verschillende opdrachten, die natuurlijk allemaal te maken hebben met water, gezond leven en duurzaamheid.

Langdurig traject
Na de kick-off ging het programma direct door en vond in de hal van de school de ondertekening plaats van de bouwovereenkomst tussen de gemeente De Bilt en Stichting Delta. Martin van Veelen, directeur Stichting Delta, was verheugd over de start van de nieuwbouw. 'Nu het voortraject achter de rug is kunnen wij beginnen met de bouw van onze nieuwe school. Zeven jaar geleden was de gymzaal al afgeschreven, dus vonden wij dat de hele school wel op de schop moest', aldus Van Veelen. De vroegere openbare school behoorde ooit bij de Groen van Prinstererschool, maar werd later met diverse scholen De Regenboogschool.

Langdurig
Wethouder Madeleine Bakker-Smit is verheugd met de gezette stappen. 'Het was een langdurig traject met de gemeente, maar uiteindelijk zijn toch alle hobbels genomen. De functie van deze school is belangrijk in deze wijk en ik ben dan ook blij dat de bouw eindelijk kan beginnen', aldus Bakker-Smit.

Samenwerking
Aansluitend werd de samenwerkingsovereenkomst met de Stichting Kinderopvang De Bilt getekend. Bestuurslid Tineke Plessen: 'Stichting Kinderopvang De Bilt gaat de peutergroepen en de naschoolse opvang verzorgen. De BSO en de peuteropvang, voor kinderen tussen 2-12 jaar, komen in één schoolgebouw'. Met de ondertekening van de overeenkomsten is de realisatie van Integraal Kindcentrum De Regenboog weer een stap dichterbij.