Salvodames winnen overtuigend

Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de Salvodames weer perspectief om degradatiewedstrijden te ontlopen. Door met 4-0 te winnen van Prima Donna uit Huizen hebben de dames de aansluiting met de onderste helft van de middenmoot tot stand gebracht.

Het zou erop of eronder zijn in de thuiswedstrijd tegen Prima Donna. De Salvodames wisten dat deze wedstrijd cruciaal was om de achtervolging op de twee bovenstaande teams te handhaven. De maximale score moest uit deze wedstrijd worden gehaald. De dames maakten een gedreven indruk en gaven het bezoekende team geen schijn van kans. De eerste set overrompelde Salvo de Huizense dames. Met harde services en mooie aanvallen trokken de dames deze set ruim naar zich toe met 25-14. De tweede set was de tegenstander geheel de draad kwijt. Salvo kon doen wat het wilde en speelde uiterst gedreven naar een 25-9 setwinst. In de derde en vierde set werd er volop gewisseld in het team. Iedereen bleef zijn werk goed doen. Prima Donna speelde in de eerste helft van beide sets beter en ging redelijk mee met Salvo. Maar de thuisploeg bezat meer aanvals- en servicekracht en gebruikte bovendien de tactische aanval goed. De sets werden gewonnen met resp.: 25-16 en 25-17. Deze 4-0 overwinning levert Salvo vijf punten op. Dit resultaat zorgt er voor dat de aansluiting met de bovenstaande teams tot stand gebracht is. Met nog drie wedstrijden voor de boeg moet Salvo op deze voet voort en punten blijven halen om degradatiewedstrijden te ontlopen.

Zaterdag 1 april spelen de dames tegen het als derde geklasseerde team van Protos. De wedstrijd begint om 13.00 uur in sporthal Olympos op de Uithof in Utrecht.