Logo vierklank.nl
Het was even tijd om te feesten.
Het was even tijd om te feesten.
Sport

Kampioen

Uit in Den Helder is Irene MB1 kampioen geworden in de topklasse regio west. Drie sets moest het Bilthovense team winnen om officieel kampioen te kunnen worden.

Omdat MBSOV in de thuiswedstrijd flink tegenstand had geboden aan Irene zaten de Bilhovense meiden zaterdag ochtend al om 8.00 uur in de auto, zodat er in Den Helder nog voldoende tijd was voor een goede wedstrijdvoorbereiding. Dat leverde direct zijn vruchten af, vanaf de eerste seconde maakten de Irene meiden duidelijk dat ze maar voor een ding naar Den Helder gekomen waren, namelijk het vieren van een kampioensfeestje.

Titel
De eerste set begon met een sterke serviceserie van Nadine Everaert, waardoor een gat ontstond, dat niet meer goed gemaakt werd. Met 25-12 ging de eerste set naar Irene. Na een iets spannendere tweede set (25-21) mocht Iris Vos in de derde set het veld in om na haar pinkblessure eindelijk 100% mee te doen. Het was duidelijk dat ze het volleyballen nog niet verleerd was, want ook in de derde set was het alles Irene wat de klok sloeg, met een 25-9 setwinst haalden de hemelsblauwen de derde set en daarmee de titel binnen. Het juichende team besloot vervolgens om van de vierde set een echte kampioensset te maken, die met 25-13 gewonnen werd. Het nieuwe doel is namelijk het seizoen afsluiten zonder een set te verliezen.

Feest
Na de wedstrijd barstte het feest pas echt los. Marco Scharrenburg (hoofd feestcommissie) had gezorgd voor een fantastische prijsuitreiking, die bij de champions league niet zou misstaan. 'Het is nu tijd om te feesten' zei coach Erna Everaert, 'maar maandag gaan we weer gewoon verder trainen; we hebben ons nu geplaatst voor de 'finale four', waarin we gaan spelen tegen de kampioenen van de andere regio's. Dat is een prijs die we ook nog graag willen winnen'.     
(Ronald van Gilst)

Meer berichten