Logo vierklank.nl
De eerste lammetjes dartelen alweer buiten.
De eerste lammetjes dartelen alweer buiten.
Dieren

Lammetjes de fles geven

De eerste lammetjes zijn geboren en dan is het weer tijd voor de jaarlijkse Lammetjesdag op zaterdag 25 maart, georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging [ANV] Landschap Noorderpark.

Op de boerderij van de familie Lam, Korssesteeg 1 in Westbroek is er tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te beleven voor jong en oud. Ook bij Museumboerderij Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven/Oud Maarsseveen is er Lammetjesdag, van 10.00 tot 16.00 uur. Op het boerenbedrijf van de familie Lam worden voornamelijk melkkoeien en hobbymatig schapen gehouden. Hier kunnen kinderen al spelenderwijs leren over het boerenbedrijf. Ze kunnen knuffelen met een makke koe, kuikentjes en lammetjes aaien of de kalfjes voeren. Maar ook een rondje op een shetland pony rijden, een (biest)pannenkoek eten en spelen in het strodoolhof.

Vredegoed
Bij boer Bert van der Tol op de boerderij krijgen sommige lammetjes de fles; daar mogen de kinderen bij helpen. De stallen met lammetjes zijn hier gratis te bezoeken. Consumpties en een rondleiding door de museumboerderij zijn tegen betaling. De koeien, schapen en lammetjes staan in de stal, dus ook bij minder mooi weer gaat de Lammetjesdag gewoon door. Entree voor de Lammetjesdag is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid op het erf (Tienhoven) en in de berm (Korssesteeg).

Traktatie
Op de boerderij in Westbroek krijgen bezoekers

zolang er beslag is

een heerlijke, versgebakken biestpannenkoek met limo voor de kinderen, koffie of thee voor de ouders; gratis aangeboden door de ANV. Men kan ook lid of donateur worden van de Agrarische Natuurvereniging; vraag de boer of boerin er gerust naar; zij vertellen er graag meer over! Voor meer informatie: www.anvnoorderpark.nl

Meer berichten