Bouwen op Schapenweide

Algemeen Natuur & Milieu

De politieke beweging Forza De Bilt wil met spoed woningen bouwen op de Schapenweide, naast het RIVM in Bilthoven: 'De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn momenteel 9 jaar en lopen door o.a. de instroom van statushouders snel op tot wel 12 jaar. De plannen om op andere plaatsen bossen of weilanden op te offeren wijst Forza resoluut af, zeker zolang de Schapenweide ongebruikt is'.

'Wij hebben gesprekken gevoerd met de SSW en die is erg enthousiast,' zegt gemeenteraadslid Peter Schlamilch, voorman van Forza. 'Ze hebben momenteel budget voor liefst 450 woningen, maar kunnen die niet bouwen omdat de gemeente zo traag besluit. De gemeente is al 8 jaar bezig om na te denken of daar Life-science bedrijven moeten komen. Dat project loopt slecht en mag woningbouw niet blokkeren. Ook nu is men bezig een visie op te stellen, maar nu is actie nodig, want in visies kun je niet wonen. Natuurlijk is bedrijvigheid belangrijk, maar woningbouw moet een topprioriteit zijn'. Forza roept het College op te stoppen met onderzoeken: 'Er liggen 8 voetbalvelden klaar, het Rijk wil de grond verkopen en SSW heeft het geld. Hoe moeilijk kan het zijn?'

Gevaar
Schlamilch: 'Een groot gevaar is dat men steeds natuur wil slopen voor woningbouw; daar ben ik fel op tegen. Onze burgers houden van de bossen om Bilthoven en de weilanden rond Maartensdijk. Wij houden van onze natuur en het is een van de redenen waarom burgers hier graag wonen. Dat geven we niet op'. De Forza-voorman dient de komende raad een motie in om de natuur te behouden door de Schapenweide eindelijk te bebouwen, met zowel sociale huurwoningen als koopwoningen: 'Dat geeft onze inwoners de ruimte om te wonen én te recreëren'. Forza roept inwoners op hun mening te geven via info@forzadebilt.nl.