Energieadviseur beantwoordt vragen van huiseigenaren op de informatiebijeenkomst.
Energieadviseur beantwoordt vragen van huiseigenaren op de informatiebijeenkomst. Foto: Jenny Senhorst

Energie-inspectie woning trekt veel belangstelling

Algemeen Algemeen

De campagne 'De Bilt op weg naar energieneutraal' gaat de tweede ronde in. Woensdag 15 maart vielen de campagnebrieven op de mat bij huiseigenaren in Groenekan en Bilthoven-Zuid. De eerste brievenronde in februari in De Bilt leverde veel reacties op.

Eigenaren van wat oudere woningen worden uitgenodigd om deze te laten inspecteren door energieadviseur Susteen. Woningen gebouwd voor 1976 brengen vaak onnodig hoge stookkosten met zich mee. Op donderdagavond 23 maart is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden in het WVT-gebouw, Talinglaan 10 in Bilthoven. Het programma start om 19.30 uur.

Campagne
De campagne gaat in de loop van 2017 gefaseerd door de gehele gemeente. In totaal zijn 150 woningverbeterplannen beschikbaar tegen een scherp gereduceerd tarief. De gemeente en BENG! komen zo tegemoet aan de ambitie van veel eigenaren om hun huis nog energiezuiniger te maken. De Rijksoverheid heeft momenteel een aantrekkelijk subsidieaanbod voor huiseigenaren die meerdere maatregelen willen treffen.

Belangstelling
BENG!-bestuurslid Helma van de Veerdonk licht toe: 'De eerste informatiebijeenkomst in februari trok veel belangstelling. Inmiddels zijn de woninginspecties in volle gang. We hopen ook in deze tweede ronde weer veel woningeigenaren te helpen. Mooi is dat Susteen samenwerkt met een drietal lokale bedrijven die geadviseerde maatregelen naar wens kunnen uitvoeren.'