Gluren bij de Buren in Villa Beukenhout
Gluren bij de Buren in Villa Beukenhout Foto: Yvon Muller

Gluren bij de buren groot succes

Algemeen Muziek

'De Bijbel leert ons onze buren lief te hebben, net als onze vijanden. Waarschijnlijk omdat het in het algemeen om dezelfde mensen gaat.'

Bovenstaande woorden van de grote Engelse schrijver G. K. Chesterton zijn vermakelijk, maar zijn niet van toepassing op de vele 'buren' die elk jaar hun huiskamers openstellen in het kader van Gluren bij de Buren, het sympathieke jaarlijkse weekeinde vol gratis huiskamerconcerten met verschillende muziekstijlen, exposities en verhalen.

In Villa Beukenhout aan de Koppellaan waren o.a. leerlingen van de talentklas van de muziekschool, pardon, het Kunstenhuis te horen, zoals Famke, die enkele populaire hits ten gehore bracht op de saxofoon, met begeleiding vanaf een cd. Daarna bracht het Duo Yeux d'enfants (multi-instrumentalisten Anita van Soest en Ron Vonk) nog een aantal nummers op trompet en contrabas, geassisteerd door piano en saxofoon. Een mooie middag georganiseerd door Gluren bij de Buren, een prachtig initiatief dat hopelijk nog een lang leven is beschoren.  (Peter Schlamilch)