Logo vierklank.nl
In gesprek met de werkers
In gesprek met de werkers
Jeugd

Koerdische Onderwijsdelegatie bezoekt de Werkplaats

Dinsdag 7 maart bracht een Koerdische onderwijsdelegatie een werkbezoek aan de Werkplaats. De minister van Onderwijs Semira Heceli en haar twee onderwijscollega's Yisra Derwiz en Rubar Mihemed waren tien dagen in Nederland om enkele onderwijsinstellingen te bezoeken.

Het drietal wilde zich laten inspireren door scholen die aandacht hebben voor gelijkwaardigheid en democratisering. Tevens willen zij aandacht vragen voor de situatie in Noord-Syrië. Jodi Liefhebber van Stichting Altruïsm heeft deze mensen uitgenodigd en nam hen mee naar Bilthoven.

Werkplaats
Jeroen Croes heette de delegatie, die werd bijgestaan door enkele Koerdische Nederlanders die tolkten en door journalisten van de Koerdische televisiezender Rohani, hartelijk welkom op de Werkplaats. In de bibliotheek, die voor deze gelegenheid tijdelijk was omgetoverd tot televisiestudio, vertelden Jeroen Croes en Jos Heuer over de kernwaarden van het onderwijs op de Werkplaats en over Kees Boeke en de ontstaansgeschiedenis van de school.

Contact
Yara, Sophine, Felicia en Sofie uit vwo 5 en vwo 6 verzorgden een rondleiding in de verschillende teams waar zij uitleg gaven over de manier van werken in de domeinen. Het was een aangename ervaring te ontdekken dat er in Rojava wordt gedacht en gewerkt op de manier die ook De Werkplaats nastreeft. Yara uit vwo 5 gaat zich de komende tijd voor haar profielwerkstuk verdiepen in de ontwikkelingen in Rojava. Zij is van plan te gaan skypen met de leerlingen daar. Het ziet ernaar uit dat deze ontmoeting het startpunt is voor een langdurig contact zoals de Werkplaats dat nastreeft in haar school-en-samenlevingsvisie.   (Marian Kleverkamp)

Meer berichten