De winnende brugklas 1A van Groenhorst Maartensdijk.
De winnende brugklas 1A van Groenhorst Maartensdijk.

Brugklassenwedstrijd 'Op tijd komen'

Algemeen Jeugd

Donderdag 16 maart was het de Dag van de Leerplicht. In de gemeente De Bilt werd in dit kader op twee scholen een brugklassenwedstrijd 'Op tijd komen' georganiseerd. Klas 1A van Groenhorst Maartensdijk en klas 1C van de Werkplaats in Bilthoven kwamen als winnaars uit de bus en werden daarom door wethouder Onderwijs Madeleine Bakker getrakteerd op gebak.

De enige spelregel was simpel maar doeltreffend: de klas met de minste te-laat-komers in de week van 6 tot en met 10 maart wint. Drie brugklassen van Groenhorst Maartensdijk en drie van de Werkplaats in Bilthoven gingen deze uitdaging aan. Klas 1A van Groenhorst Maartensdijk en klas 1C van de Werkplaats in Bilthoven hadden de meeste op tijdkomers en konden zich verheugen op gebak.

Dag    
Tijdens de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Om ouders en scholieren hiervan bewust te maken worden op de Dag van de Leerplicht in veel gemeenten activiteiten georganiseerd.

Het was alweer de 14e editie van de Dag van de Leerplicht in De Bilt. Wethouder Bakker: 'Natuurlijk weten leerlingen dat onderwijs belangrijk is voor hun toekomst. Een ludieke actie om de schijnwerper te zetten op het belang van onderwijs en het voorkomen van verzuim is juist op de Dag van de Leerplicht een goede zaak'.