De manier waarop het bosmierennest is beschadigd verraadt de dader.
De manier waarop het bosmierennest is beschadigd verraadt de dader.

Speuren naar sporen

Algemeen Natuur & Milieu

IVN De Bilt e.o. organiseert zondag 19 maart om 11.00 uur een sporenwandeling. Onder begeleiding van gidsen wordt in de bossen van De Leyen en Beukenburg gespeurd naar diersporen.

Omdat de meeste dieren erg schuw zijn of juist actief zijn als wij slapen, kom je lang niet altijd dieren tegen als je door de bossen wandelt. Maar met een beetje speurwerk kan je sporen van de dieren vinden die zich in de bossen ophouden. Bij sporen wordt meestal aan pootafdrukken gedacht. Maar ook een hoopje veren, een uitwerpsel, een aangevreten tak of een braakbal kan veel vertellen over het leven in het bos. Aan de manier waarop een dennenkegel is afgegeten zie je of er een specht of een eekhoorn bezig is geweest. En als je heel goed zoekt kan je er zelfs achter komen waar de dieren slapen.

De deelname is gratis; aanmelden is niet nodig. Honden kunnen helaas niet mee. Locatie: De Leyen / Beukenburg (terrein van Stichting Het Utrechts Landschap). Aanvang: 11.00 uur. Start: Parkeerplaats recreatieterrein aan de Eyckensteinselaan, Bilthoven. Dit is een zijweg van de N234 ter hoogte van kilometerpaal 2,3. Meer info: Margriet Hartman (tel. 030 2257277) of op www.ivndebilt.nl