Werkplaats doet mee aan Debattoernooi

Algemeen Jeugd

De Werkplaats Kindergemeenschap doet mee aan de tiende editie van het landelijke VMBO Debattoernooi. Dat toernooi wordt gehouden in Purmerend en vindt plaats op vrijdag 17 maart.

Op gastlocatie SG Gerrit Rietveld komen ruim 300 vmbo-leerlingen samen om het debat aan te gaan over actuele onderwerpen zoals kinderarbeid, een coming-out dag op school en betaald worden om te stemmen. Op scholen in heel Nederland is de afgelopen maanden keihard getraind en zijn de stellingen voorbereid, waaronder ook op de Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven en op KSG De Breul uit Zeist.

Het VMBO Debattoernooi wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut met steun van o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Gieskes Strijbis Fonds, de Gemeente Purmerend en de Purmerendse ScholenGroep. De dag wordt gepresenteerd door dagvoorzitter Joost Hoebink: de opening vindt om 12.45 uur plaats in de aula van het Nelson Mandela te Purmerend (Spinnekop 1). De bekendmaking van de Landelijk Debatkampioen is om 17.00 uur.