Logo vierklank.nl
Impressie van het nieuwe schoolgebouw aan de Versteeglaan.(ill. Kristinsson Architecten)
Impressie van het nieuwe schoolgebouw aan de Versteeglaan.(ill. Kristinsson Architecten)
Jeugd

Start nieuwbouw basisschool De Nijepoort

Woensdag 8 maart gaf wethouder Onderwijs Madeleine Bakker-Smit het officiële startsein voor vervangende nieuwbouw van basisschool De Nijepoort aan de Versteeglaan in Groenekan. De jongste en de oudste leerling van de Nijepoort stopten tekeningen en de krant van vandaag in een 'tijdcapsule'. De metalen koker werd daarna door de wethouder en leerlingen in beton werd gegoten en zal onder het nieuwe schoolgebouw worden bewaard.

door Henk van de Bunt

Dit feestelijke moment vond plaats in de stromende regen in het bijzijn van leerlingen en hun ouders en de leerkrachten op de nieuwe locatie aan de Versteeglaan. Verantwoordelijk wethouder Bakker-Smit is blij over deze mijlpaal: 'Met het nieuwe schoolgebouw zetten we een belangrijke stap voor Groenekan als aantrekkelijke woonkern. We bouwen een nieuw schoolgebouw op een geschikte plek waar we alle kinderen van De Nijepoort onder kunnen brengen. Samen met het schoolbestuur en de schoolleiding hebben we er hard aan gewerkt om dit te bereiken.' De school hoopt het nieuwe gebouw rond de aanstaande jaarwisseling in gebruik te kunnen nemen.

Locatie
De nieuwbouw was hard nodig omdat De Nijepoort al jaren geleden uit zijn jasje was gegroeid. In de loop van 2004 nam de schoolvereniging het gebouw van de voormalige School met den Bijbel Groenekan als tweede locatie in gebruik om de groei te kunnen opvangen. Meer informatie over de vervangende nieuwbouw en deze basisschool vindt u op de website www.nijepoort.nl.

Meer berichten