Ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het familiebedrijf verscheen ‘Met levend materiaal, Copijn 1763-2013’. Hierover verzorgde in april 2014 Copijn (ook) een lezing bij Bouwman Boeken
Ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het familiebedrijf verscheen ‘Met levend materiaal, Copijn 1763-2013’. Hierover verzorgde in april 2014 Copijn (ook) een lezing bij Bouwman Boeken Foto: foto Henk van de Bunt

Nationale Boomfeestdag met J'ørn Copijn

Algemeen Natuur & Milieu

Op 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Ter ere hiervan zal boomverzorger J'ørn Copijn van Copijn Bruine Beuk in Groenekan het boek Het Groene Goud presenteren bij Bouwman Boeken in De Bilt.

Onder het motto 'gezonde bomen, gezonde mensen' vertelt dit boek over boomverzorging in Nederland. Deze uitgave viert dat J'ørn Copijn, telg uit een boomkwekersfamilie die zich al 250 jaar succesvol met het kweken, verzorgen en (ver)planten van bomen bezighoudt, dit jaar 50 jaar als boomverzorger in Nederland actief is.

Ode
Het Groene Goud is een ode aan de bomen, de oudste organismen op aarde; aan de groeikracht daarvan en aan het enorme herstelvermogen dat ze hebben. Ondanks vele bedreigingen weten ze zich in moeilijke omstandigheden doorgaans prima te redden; soms met een beetje hulp van de boomverzorger.

Boomverzorging
Dit jubileumboek is een vertelling over hoe het vak van boomverzorging zich in Nederland heeft ontwikkeld in de afgelopen halve eeuw. Maar het is meer. Het vertelt ook over de culturele en ecologische betekenis van bomen en het belang van bomen voor onze gezondheid. Het beschrijft de geschiedenis van tientallen verzorgde, eeuwenoude bomen in Nederland, waaronder de oudste tulpenboom, de enige dadelpruim en de dikste linde. Ook het hoe en waarom van het verplanten van bomen krijgt ruime aandacht, zoals hoe bomen die moesten wijken voor de bouw van de Amsterdamse RAI een tweede leven in de Bijlmer kregen of hoe bomen die bij de verbreding van een kanaal in Limburg het veld moesten ruimen de Haagse Schilderswijk in één klap een groen uiterlijk gaven.

De lezing is woensdag 22 maart om 20.00 uur bij Bouwman Boeken, Hessenweg 168, De Bilt. Graag vooraf aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of tel. 030 2200112.       (Monique Stoel)