Nova sluit zaalseizoen ongeslagen af

In het weekend waarin de lente van 2017 zijn intrede deed, werd op zaterdag 11 maart de laatste wedstrijd van het zaalseizoen gespeeld. Kampioen Nova en runner-up VIKO konden vrijuit spelen in dit treffen; de kaarten waren immers enkele weken terug al geschud.

Desalniettemin gaf coach Wouter van Brenk in de voorbereiding aan de ploeg mee dat vrijuit spelen niet geïnterpreteerd dient te worden als vrijblijvend spelen. Nova wilde deze wedstrijd perse winnen. Daarin slaagde de Biltse formatie (19-18 winst) en werd daardoor met slechts één verliespunt uit veertien wedstrijden ongeslagen kampioen. De opening van de wedstrijd was overduidelijk voor de gasten uit Vianen. Binnen vijf minuten had VIKO al vier scores laten noteren, waar NOVA enkel een afstandsschot van de goed spelende Aranka Akkermans tegenover stelde. Bij 2-5 begon Nova scherper af te ronden en werd de juiste drive gevonden. Dit resulteerde na een klein kwartier spelen in een 6-6 tussenstand. Daarna nam Nova het initiatief over en dat resulteerde in een 12-9 ruststand.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft kon VIKO weer aanklampen met twee scores op rij: 12-11. Nova behield continu een kleine voorsprong, maar VIKO toonde veerkracht. Via 13-13 en 15-13 stond het 7 minuten voor tijd 16-16. Inmiddels hadden Renske van Kempen en Coen van Eck het veld betreden, voor iets meer verdedigende controle aan dameszijde en reboundkracht aan herenzijde. Na de 17-16 schoot Kim Hoep met een belangrijke score van afstand Nova naar 18-16. Vervolgens besliste Jaco Schippers, die na de toegepaste wissels iets meer voor de korf kon spelen, de wedstrijd met een vrije bal: 19-16. De laatste twee treffers van VIKO vielen ver in de laatste minuut. De bezoekers hadden onvoldoende tijd om eventueel nog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Eindstand: 19-18.