Martha van Delden helpt op een effectieve manier om een studiekeuze te maken.
Martha van Delden helpt op een effectieve manier om een studiekeuze te maken.

Let op eindexamenkandidaten!

Algemeen Sport

Ben je druk bezig met je eindexamen? En twijfel je nog wat je zou moeten gaan studeren? Word je daar nog zenuwachtiger van? Geen nood, want Martha van Delden van de StudieKeuze Academie uit Bilthoven lost jouw studiekeuze stress graag op.

'Vorige week heb ik een workshop gegeven voor jongeren die nog erg twijfelden over hun vervolgstudie: de één had nog 3 mogelijke studies om uit te kiezen. De ander had zoveel studies gezien dat hij totaal niet meer wist welke studie nu bij hem paste', vertelt Martha van Delden van de Studiekeuzeacademie.

De inschrijfdatum nadert (te) snel
De uiterlijke inschrijfdatum voor een Mbo-opleiding is al op 1 april. Voor het WO en HBO is dat 1 mei. 'De tijd gaat reuze snel en voor je het weet is het al zover!', waarschuwt Martha. Vooral eindexamenkandidaten hebben het zo druk dat ze weinig tijd overhouden om een weloverwogen keuze te maken. Martha beaamt dat: 'Ik zie het veel om me heen: kinderen die dan maar een studie doen omdat de stad zo leuk is of omdat een vriend of vriendin die studie gaat doen. Dat is niet de beste manier om je studiekeuze te maken.'

Studiekeuze stress in 1 dag opgelost
Op 24 maart gaat Martha weer een workshop geven. Martha licht toe: 'Tijdens de workshop gaan we eerst talenten selecteren. Door goed na te denken over je talenten en door ze op een bepaalde manier te rangschikken, kom je erachter hoe jouw droombaan eruit ziet. Op basis hiervan is de vaak snel studierichting bepaald.

De referenties van de afgelopen workshop zijn lovend: de deelnemers vonden de workshop "helemaal top". Ze gaven aan dat dit een hele goede manier is om een passende studiekeuze te maken. "Het proces waar je doorheen gaat opent je ogen en geeft veel nieuwe inzichten. Je maakt grote stappen naar je nieuwe keuze. Eindelijk een andere manier om je studiekeuze te bepalen" zijn maar enkele opmerkingen op het evaluatieformulier. Iedere deelnemer zou de workshop aan een ieder aanraden die nog twijfelt.

Meer informatie
Kijk op onze website www.studiekeuzeacademie.nl/workshops en meld je aan. Dan kan je daarna met een gerust hart aan je eindexamens beginnen. Ga voor meer informatie naar: www.studiekeuzeacademie.nl, mail naar: martha@studiekeuzeacademie.nl, bel 0655308088 of kijk in de bedrijvengids op www.vierklank.nl.