Naast doelman Stijn Orsel zijn er drie verdedigers ingezet om DVSU het scoren te beletten. (foto Nanne de Vries) Foto: NdV

SVM geeft de winst weer weg

Sport Sport

Met Marcel Melissen en Diederik Hafkemeyer weer in de basis startte SVM in de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager DVSU(trecht) direct fel en speelde aanvallend. Dat leidde in de eerste 10 minuten tot niet te missen kansen. Goede voorzetten werden niet op juiste waarde geschat. De Utrechtse bezoekers aanvaarden dankbaar een door zwak verdedigen van de gastheren geboden mogelijkheid (0-1) Amper twee minuten later verdubbelde DVSU de score en voorsprong (0-2). De Maartensdijkers knokten zich terug in de wedstrijd en met af en toe snelle en mooie combinaties kwam DVSU onder druk te staan.

Derk de Brauw en Mike de Kok zorgden binnen 20 minuten voor de 2-2 stand. Na ruim 40 minuten spelen zette SVM een prachtige aanval op en Marcel Melissen scoorde beheerst de 3-2 voorsprong. SVM wilde meer maar kwam tot de rust niet meer aan scoren toe.

In het begin van de 2e helft overrompelde SVM de Utrechtenaren en kwam door Mike de Kok op een 4-2 voorsprong. SVM creëerde genoeg kansen om de voorsprong te vergroten, maar zowel Mike de Kok als Marcel Melissen lukte dat niet. DVSU bleef knokken voor een beter resultaat. Een kwartier voor tijd benutte DVSU een toegekende strafschop (4-3).SVM kreeg nog een kans op 5-3 maar het lobje van Marcel Melissen ging er niet in. SVM verloor steeds meer de greep op de wedstrijd. DVSU voelde dat er meer in zat en scoorde in de 90ste minuut de gelijkmaker.

Aanstaande zaterdag mag SVM naar het op de 3e plaats staande Jonathan (Zeist). Van de in totaal nog acht te spelen wedstrijden zijn er nog twee tegen (mede-)degradatiekandidaten.