Jantine de Jong, vrijwilliger Steunpunt Vluchtelingen ontvangt een roos van PvdA. (foto PvdA)
Jantine de Jong, vrijwilliger Steunpunt Vluchtelingen ontvangt een roos van PvdA. (foto PvdA)

Vrijwilligers vluchtelingen: helden van de Leijen

Algemeen Algemeen

Op vrijdag 3 maart kregen vrijwilligers van o.a. het steunpunt vluchtelingen bloemen overhandigd van de lokale PvdA-afdeling. In het kader van de landelijke campagne zijn vrijwilligers, die statushouders helpen inburgeren door de bewoners van de Leijen het vaakst genomineerd als lokale held van hun wijk.

We kennen ze allemaal; echte doeners. Mensen die met hun poten in de klei staan, die iedere dag het verschil maken: de wijkagent, de jeugdtrainer van je voetbalclub, die inspirerende lerares, de buurtvader in die lastige wijk. Dit zijn de mensen die dagelijks hun steentje bijdragen aan een mooier Nederland. Zij helpen Nederland vooruit. De PvdA wil deze mensen een gezicht geven.

Wijkbezoek
Tijdens het wijkbezoek aan de Leijen ging de lokale afdeling van de PvdA op zoek naar deze helden. In totaal werden 8 mensen genomineerd, variërend van vrijwilligers, mantelzorgers, tot goede buren. Ook de WVT als organisatie werd genomineerd omdat de WVT een belangrijke maatschappelijke rol vervult door cursussen en sport en creatieve activiteiten laagdrempelig voor iedereen aan te bieden. Vrijwilligers die actief zijn in de ondersteuning van vluchtelingen werden echter het vaakst genomineerd. Alle genomineerden werden bezocht met bloemen.

Lokaal
Krischan Hagedoorn, fractievoorzitter PvdA: 'De PvdA vindt dat lokale helden meer ondersteuning en waardering verdienen van de gemeente. Zij zijn onmisbaar in onze wijken en dorpen, zij zijn de initiators en onderhoudsmonteurs van het sociale netwerk'. Over de vrijwilligers die actief zijn met vluchtelingen, waaronder Jantine de Jong van Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, hoorde de PvdA het volgende aan de deur: 'Ze staan altijd klaar voor de statushouders die in de wijk wonen. Of het nu gaat om hulp bij het leren van de taal of het regelen van praktische of ingewikkelde administratieve zaken, de vrijwilligers staan hun mannetje'. Vandaar dat de PvdA ze in de bloemetjes heeft gezet.       (Geert Slot)