Frans van Beek en Laura Paauw hopen op veel respons.
Frans van Beek en Laura Paauw hopen op veel respons.

Oranjecomité zoekt jong talent

Algemeen Algemeen

Over twee maanden is het zo ver: Koningsdag 2017. Het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven is al weer druk bezig met de voorbereidingen. Nieuw dit jaar is dat er een 'Oranje open podium' gehouden zal worden. Op het terrein voor het Gemeentehuis zal een kleine open tent worden geplaatst, waar Bilts jong talent zich kan presenteren.

Laura Paauw, bestuurslid van het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven, vertelt dat het Oranjecomité dit jaar met Koningsdag een nieuw element wil toevoegen aan de festiviteiten op het terrein voor het Gemeentehuis: 'Het wordt een leuke, nieuwe toevoeging', aldus Laura Paauw, 'waarmee we Koningsdag in De Bilt een klein beetje een festival-karakter willen geven'. Uiteraard wordt dit al deels bereikt door het geweldige horeca-plein van de Local Heroes (een groep plaatselijke horecaondernemers die op Koningsdag de catering verzorgt).

Maar er is binnen het bestuur van het Oranjecomité verder gebrainstormd over het festival-karakter en zo ontstond het idee om dit jaar, voor het eerst, een oranje open podium te houden op Koningsdag. 'Het is de bedoeling om in een open tent iedereen de mogelijkheid te geven om zijn/haar talenten te tonen aan het Biltse publiek', vult Frans van Beek, voorzitter van het Oranjecomité, aan. Dus wilde je altijd al de Voice of De Bilt worden en kun je goed zingen, of heb je als jonge songwriter een eigen lied gecomponeerd, dan is dit je kans.

Variatie
'We willen een zo gevarieerd mogelijk programma voor het oranje open podium', vertelt Laura. Songs/liedjes, cabaret, dans, noem maar op. Daarbij wordt geprobeerd om ook de plaatselijke en regionale tv en radiomakers erbij te betrekken, zodat dit een unieke gelegenheid is om ontdekt te worden. Dus heb je altijd al gedroomd om 'ontdekt' te worden, meld je dan snel aan voor het open podium. Geef daarbij op wat je graag zou willen opvoeren of wat je act is. Ook als je meer informatie wilt, neem dan contact op met het bestuur van het Oranjecomité (even een mailtje naar Laura en je wordt gebeld)'. Mailadres: info@oranjecomité-debilt-bilthoven.nl

Oproep
Frans van Beek, voorzitter van het Oranjecomité, wil graag ook nog een gehele andere oproep doen: 'Het feest rondom Koningsdag is een feest voor en door de inwoners van de gemeente De Bilt'. Een dergelijke feest kan alleen maar met behulp van allerlei vrijwilligers geregeld worden. Het Oranjecomité kan nog wat extra vrijwilligers gebruiken op Koningsdag om allerlei hand- en spandiensten te verrichten. Dat kan dan variëren van het zijn van verkeersregelaar tot het helpen bij het opzetten van luchtkussens en dergelijke'. 'Wilt u ook graag het Koningsdag-feest een succes maken, meld u dan aan als vrijwilliger. Wij kunnen deze hulp goed gebruiken', meldt Frans. 'We zullen er in ieder geval voor zorgen dat het weer een mooie Koningsdag gaat worden'.