Vorig jaar hielpen leerlingen van het speciaal onderwijs het team ambtenaren op Nieuw Bureveld.
Vorig jaar hielpen leerlingen van het speciaal onderwijs het team ambtenaren op Nieuw Bureveld.

NLdoet slaakt noodkreet

Algemeen Natuur & Milieu

Oproep voor 100 vrijwilligers

Aanstaande vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het landelijke vrijwilligersevenement NLdoet. Tijdens NLdoet gaan overal in Nederland vrijwilligers aan de slag voor een stichting, vereniging of ander goed doel.

In De Bilt zijn circa dertig klussen te klaren waar heel veel vrijwilligershanden voor nodig zijn. Aan de vooravond van het evenement doet Mens De Bilt, die het evenement coördineert, een dringende oproep aan vrijwilligers om zich alsnog te melden. Verdeeld over 2 dagen zijn nog zo'n 100 vrijwilligers nodig om diverse klussen te klaren. Zo zijn er o.a. handige handen nodig voor het opknappen van het hekwerk op Landgoed Vollenhoven en het opknappen van de stal en het terrein van Kinderboerderij bij Reinaerde. Groene vingers zijn nodig bij de Schutsmantel, het Walter Maashuis, Thomashuis en bij Reinaerde en ook bij Reinaerde worden nog pannenkoekenbakkers gezocht. Bij diverse sportverenigingen wordt hulp gevraagd bij het seizoensklaar maken van de terreinen en opstallen. Stichting De Bilthuysen wil bewoners graag een gezellige middag bezorgen en zoekt daarvoor extra handen en de Bosbergschool wil graag hulp bij het timmeren van een bijenstal. Op www.nldoet.nl is een compleet overzicht van alle klussen te vinden. Door middel van het intoetsen van uw postcode of woonplaats krijgt u een overzicht van de klussen bij u in de buurt.


Aanmelden
NLdoet wordt in gemeente De Bilt gecoördineerd door Mens De Bilt. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden om mee te doen aan NLdoet? Neem contact op met Jolijn Jurgens van Mens De Bilt via j.jurgens@mensdebilt.nl of 06 1700 7462. Bedrijven die zich vrijwillig willen inzetten voor NLdoet, kunnen contact opnemen met Judith Boezewinkel j.boezewinkel@mensdebilt.nl of 06 – 11564957. Aanmelden via de website kan natuurlijk ook.