Utrechts burgemeester Jan van Zanen te midden van Biltse en Utrechtse gastvrouwen.
Utrechts burgemeester Jan van Zanen te midden van Biltse en Utrechtse gastvrouwen.

Mooie opbrengst restaurantactie

Algemeen Algemeen

Op 23 februari vond de cheque'-uitreiking plaats van de stichting 'Eet met je hart Utrecht en De Bilt'. Afgelopen november en december is ruim 60 restaurants en een aantal cateraars in Utrecht en De Bilt gevraagd om deel te nemen aan de restaurantcampagne. De restaurants hebben aan hun gasten één euro boven op de rekening gevraagd, welke aan de Stichting ten goede zou komen.

Inmiddels zijn alle bedragen bekend en opgeteld. Met het opgehaalde geld kunnen ontmoetingen worden gerealiseerd met kwetsbare ouderen in beide gemeenten. Ambassadeur en burgemeester Jan van Zanen draagt de Stichting en de mensen een warm hart toe en heeft het bedrag van 27938 euro onthuld. Met een enorme groei aan hartverwarmende ontmoetingen, zowel klein als groot, waar echt contact en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en bijzondere verbindingen met andere burgers, bedrijven en alle restaurants zijn gelegd was 2016 een topjaar.


Dank
Veel dank aan de Utrechtse en Biltse restaurants en traiteurs - Alexandros, Amis, Bubbles en Blessings, Buiten, De Witte Zwaan, Joos, Naast de Buren, PK-bar Bilthoven, Settlers, Van Miltenburg, Vink en Zebs -, die zich hebben verbonden aan de Stichting. Zij zijn echt de basis; men kan niet zonder en zij maken de Stichting zichtbaar en daarmee en daarnaast ook het grote probleem van eenzaamheid. En door die zichtbaarheid zijn er heel veel burgers uit Utrecht en De Bilt opgestaan en benaderden de Stichting en maakten ontmoetingen mogelijk. Bijzonder daarbij op te merken is het feit, dat veel restaurants niet alleen meedoen aan de campagne maar ook gedurende de rest van het jaar hun deuren openen voor kwetsbare ouderen. Die ontmoetingen worden zo ontzettend gewaardeerd!

(Constance Waardijk-Romme)