Kwinkelier wordt 'hartveilige' zone

Algemeen Zorg & Welzijn

Op 2 locaties in de Kwinkelier in Bilthoven wordt in deze week een AED opgehangen. Een AED kan het hart weer op gang brengen en zorgt er zo voor dat emand met een hartaanval niet nodeloos minutenlang moet blijven wachten tot hulpdiensten arriveren.

Sommige
Sommige producten schaf je aan in de hoop dat je er nooit gebruik van hoeft te maken', aldus voorzitter Jan van Triest van de huurdersbelangenvereniging. 'We hopen de AED's nooit te hoeven inzetten maar mocht er iemand in/ rondom de Kwinkelier een hartstilstand krijgen dan worden de overlevingskansen dankzij een AED aanzienlijk vergroot. Het is een veilig en prettig idée voor bezoekers en ondernemers in de Kwinkelier dat in een noodsituatie adequate hulp geboden kan worden'.


'In de Kwinkelier zijn er meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig die beschikken over kennis om een AED te bedienen', aldus Van Triest. De AED is echter zo ontworpen dat in principe iedereen hem kan bedienen. De gebruiker wordt stap voor stap geïnstrueerd door middel van ingesproken aanwijzingen. Een AED wordt geplaatst in de HEMA en de andere bij Bilthoven Fish. De aanschaf van de AED's is mogelijk gemaakt door een klantenactie bij Albert Heijn. Klanten konden in plaats van hun emballage-bon verzilveren deze doneren voor de aanschaf van AED's in de Kwinkelier.         (JostaKoot)